klicka här  

FÖNSTER  

WEBSHOP  

PVC fönster pris

Fönsterförsäljning & Montering med ROT-Avdraget
Underhållsfria och energieffektiva Polska fönster/dörr i Högsta Svenska Kvalitet.
Direkt från fabriken, utan mellanhänder.

Fönster testade av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut)
Måttbeställt utan extra kostnad.
Leveranstid - 10 arbetsdagar!

UNDERHÅLLSFRIA FÖNSTER – ETT SÄTT ATT UNDVIKA RENOVERING
03 listopada 2019

BARNSÄKRA FÖNSTER – HUR SKAPAR MAN EN BARNSÄKER MILJÖ?

Fönster är en oskiljaktig husdel, men när barn kommer in i våra liv, kan fönster snabbt bli en mardröm för varje ny förälder.

Barn har ingen kunskap om hur man uppskattar faran så det är föräldrar som ansvarar för deras säkerhet.

Det kan vara mycket riskabel när ett småbarn kan enkelt öppna fönster. Vi har alla läst eller hört historier om barn som ramlade ut fönster. Därför är det mycket viktigt att se till att alla fönster och dörrar har säkerhetsmedel installerade så att barn kan leka och utforska världen i en trygg miljö. Lyckligtvis finns det många lösningar för ett barnsäkert hem.

 

SÄKERHETSBESLAG – TILT BEFÖRE TURN

 

Det fösta elementet att fundera på när man väljer ett barnsäkert fönster är speciellt beslag som medför att fönstret inte kan öppnas utan att tilta det först, vilket förhindrar att barnet ska plötsligt öppna och ramla ut fönstret.

Därför rekommenderar vi att välja fönster som öppnas inåt. Vrid- och utåtgående fönster kan vara ganska riskabla vid bred öppning.

 

 

 

 

SÄKRA HANDTAG

 

Barn brukar vara mycket aktiva och det är svårt att förutse deras idéer. För att förhindra fall från höjd kan man beställa ett handtag som öppnas bara på ett visst sätt. En av sådana handtag är HOPPE SECUSTIK som innehåller en patenterad spärrmekanism.

Om man vrider handtaget från stängt till andra handtagslägen slår den självsäkrande spärrmekanismen till med ett precisions-klickande. Handtaget brukar också göra ett typisk ljud så att det hörs om fönstret öppnas vilket är ett stort plus för fönstersäkerhet.

 

 

 

Om man vill lägga till ytterligare säkerhetsmekanismer till handtaget kan man också få ett låsbart handtag med nyckel – det begränsar risken för en olycka och gör det svårt att passera fönstret. På marknaden kan vi också hitta handtag med en speciell knapp som man måste trycka på innan man öppnar ett fönster.

Då blir det nästan omöjligt för barn att öppna fönster utan föräldrars kontrol.

 

Några av Secustik-handtag innehåller också KISI (Keep Infants Safe Inside) säkerhetsfunktion. Med KISI erbjuder HOPPE ett barnsäkringselement för fönsterhandtag som genom det erforderliga tvåhandsgreppet, motsvarar aktuella krav på skydd mot att otillåtet öppna fönstret. KISI har en mycket diskret design och kan kombineras med handtag hos serierna Atlanta, London, New York och Tokyo inom Hoppe produkterna.

 

KISI2 uppfyller den svenska standarden SS 3587 och har testats enligt Nordtest-metoden NT CONS 018.

 

SÄKERHETSGLAS

 

Det är också en bra idé att tillhandahålla en säker fönsterruta som kan förhindra förluster.

De mest motståndskraftiga fönsterkonstruktionerna är de med laminatglas av klass P2 eller P4. De kännetecknas av en folie som tillfälligt skyddar mot inbrott och ökar säkerheten i händelse av en olycka.

 

Sådana glas innehåller en PVB folie som minskar risken vid krossning – även om barnet slår fönsterrutan med knytnäven så hårt att det krossar, ska den inte spränga i  små bitar på golvet men folien ska hålla dem ihop.

Alternativt kan vanligt härdat glas också användas.

 

Om byggnaden ligger på en högljuda gata eller ett bullrigt område, är det också värt att ta hand om den höga akustiska isoleringen av fönstret. Det finns en möjlighet att montera fönster med en Rw-koefficient som sträcker sig från 36dB till 45dB. De begränsar signifikant ljudnivån från utsidan, så att de kommer att vara oersättliga i barnets sovrum eller i dagis.

 

Man kan välja säkerhetsglas till alla våra PVC fönster, som testas regelbundet och fick godkännandebevis från både svenska RISE och norsk NDVK. Läs mer om detta här.

 

I vår erbjudande kan du hitta nedanstående säkerhetssglas.

 

 

LUFTFLÖDE

 

Om vi ​​bestämmer oss för att låsa fönstret med nyckeln är det värt att säkerställa korrekt ventilation. För detta ändamål används spaltventiler som säkerställer konstant luftutbyte även när fönstren är tätt stängda. De är helt underhållsfria små enheter – de arbetar automatiskt och använder inte någon typ av strömförsörjning. Tack vare dem kan vi också kontrollera överdriven fuktighet i rummet (för hög nivå fuktighet försämrar välbefinnandet och påverkar hälsan dåligt). Bra ventilation förhindrar bildning av mögel och svampar.

 

 

Barnets säkerhet är den viktigaste uppgiften för varje förälder, så om du väljer fönster till barnrummet, fokusera dig på barnets behov och tänk på alla faror som lurar på det. Barnsäkra fönster kräver extra skydd mot att otillåtet öppna fönstret och i fall av brott minimerar risken för skada samt skyddar barnet från ljud och försäkrar luftflöde. Vi erbjuder kvalitativa produkter för att barnsäkra dina fönster. Kolla vår offert här.

 

MAIL:

kontakt@fonsterfaktor.se

Gängesvägen 12B,   34134 Ljungby

Org. nr.  559204-3144    F-skatt - finns.

+46 762 707 991

TEL:

ADRESS: