klicka här  

FÖNSTER  

WEBSHOP  

PVC fönster pris

Fönsterförsäljning & Montering med ROT-Avdraget
Underhållsfria och energieffektiva Polska fönster/dörr i Högsta Svenska Kvalitet.
Direkt från fabriken, utan mellanhänder.

Fönster testade av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut)
Måttbeställt utan extra kostnad.
Leveranstid - 10 arbetsdagar!

UNDERHÅLLSFRIA FÖNSTER – ETT SÄTT ATT UNDVIKA RENOVERING
02 listopada 2019

UNDERHÅLLSFRIA FÖNSTER – ETT SÄTT ATT UNDVIKA RENOVERING

UNDERHÅLLSFRIA FÖNSTER

 

Medan alla har brist på tid är det särskilt viktigt att våra hemutrustning fungerar bra och kräver inte att ta hand om dem. Man bör hålla det i minnet också även när man väljer fönster till sitt hus. En del människor fokuserar på priser och letar efter billiga fönster, medan andra väljer efter design och egenskaper, men det finns en sak till som man bör tänka över dvs. underhåll och användning.

I den här artikeln förklaras det varför pvc fönster är en bra lösning för alla som vill undvika renovering.

 

VARFÖR VÄLJA PVC FÖNSTER?

 

Trots allt kärlek till träfönster har PVC fönster blommat ut i Sverige de senare åren. Det finns många anledningar till ökat intresse i plastfönster. En av dem är priset, en annan bra värmeisolering, men man bör också komma ihåg att de är helt underhållsfritt.

Det är också värt att notera att PVC återvinns och ekologiska dörrar och fönster är de som är energibesparande och behöver inte bytas ut snabbt.

 

Drutex PVC fönster kännetecknas av maximal livslängd och bra kvalité, som bekräftas av många internationella tester och intyg som t.ex. svenskt P-märke eller norsk NDVK. Samtidigt garanteras det underhållsfritt användning av fönsterprofilerna.

Naturligtvis som i alla typ av fönster bör man konservera beslag och tätningar, men t.ex. träfönster kräver regelbunden renovering. PVC fönster behöver inte målas om eftersom de inte gulnar, sprickar eller bleks. Dessutom har de mycket bättre motstånd mot fukt och vatten. I badrummet, köket eller under kraftig regn är vattnet ingen fara för PVC fönstren.

Tack vare detta kan man undvika röta, svamp och insekter.

 

       

VAD ÄR PVC FÖNSTER?

 

PVC fönster består av en hållbar syntetisk polymer. Detta material kännetecknas av bra isolerande egenskaper och låg tillverkningskostnader. Här kommer den största fördelen alltså deras relativt låga pris.

Fönster är billiga, men samtidigt behåller de god kvalitet. PVC fönster och dörrar är billigare än produkter av liknande storlek och egenskaper i aluminium eller trä. Därtill behöver PVC inte någon särskild skötsel, är svårt att skada och lätt att rengöra.

En annan fördel med PVC fönster och dörrar är oändliga möjligheter. Man kan välja fönster i många olika färger eller efterlikna trä struktur. Dessutom erbjuder PVC fönster olika former, t.e.x. kan man köpa ett fönster med rund båge.

 

 

RENGÖRINGSTIPS FÖR FÖNSTER

 

För att göra dina fönster redo för vinter rekommenderas det att putsa dem och kontrollera beslagens element samt tätningar.

De enkla tips kommer att förlänga livslängd på dina fönster och hjälpa dig njuta av bra värmeisolering under kyla dagar.

Precis som vi själv förbereder oss för vinter genom att köpa varma handskar och skyddande kräm, måste vi också tänka på att göra våra fönster redo för de kallare månaderna.

Det första man kan göra är putsa fönster och rengöra dem noggrant. Man bör ta hand om glasrutor såväl som karmar och handtag. Tvätta inte fönster om det är för kallt ute eller när solen är stark, för då kan fläckor förekomma. Det bästa rengöringstips för fönster är att använda vanliga fönsterputsmedel eller ljum vatten med några droppar diskmedel.  Framför allt undvika vätskor som innehåller lösningsmedel, slipmedel eller andra aggressiva kemikalier, eftersom dessa kan skada fönstret.

KONTROLLERA BESLAG

 

Fönster är en mycket viktig del av vårt hus – en investering i energieffektivitet, säkerhet och estetik. Det är därför det är värt att ha koll på dem året runt, särskilt de beslagens element som ansvarar för säkerhet bör kontrolleras regelbundet. För att rengöra och underhålla beslag bör man använda preparat som under inga omständigheter påverkar beslagets korrosionsskyddande beläggning. Därför bör man inte använda olja, rostborttagningsmedel eller silikonsprejer! Det bästa är smörjfett eller vaselin.

Spanjoletter och gångjärn smörjs vid behov, dock minst en gång per år. För att rengöra dem rekommenderas det att använda tunn smörjolja, t.ex. symaskinsolja. Spanjolettkolvar infettas med ett tunt lager vaselin eller motsvarande. När det gäller tätnings- och glidlister, då är det viktigaste att hålla dem rena eftersom de skadade delarna degraderar väsentligt isoleringsförmågan och borde bytas ut. Kom ihåg att man borde aldrig själv lyfta ur en båge för underhåll! Det kan endast göras av fackmän.

 

 

BIBEHÅLLA KVALITÉ OCH EGENSKAPER

 

Till slut kan man bara säga att Drutex PVC fönster är underhållsfria, men periodiskt underhåll är nödvändigt för att bibehålla bra kvalitet och egenskaper. Det viktigaste är att putsa fönster, kolla tätningar och underhålla beslag. De enkla tipsar kommer att garantera dig fina och fungerade fönster under många år. Hålla dem i minnet och njut av bra värmeisolering samt säkerhet hos dina PVC fönster.

 

 

  • ►  Använd ej rengöringsmedel som kan orsaka repor.

  • ►  Måla ej fönster med färg eller lack och applicera inga ytterligare skyddande skikt.

  • ►  Alla slags av smuts, särskilt rost, sot och murkbruk bör tas bort omedelbart.

  • ►  Smörj de rörliga delarna av beslag med hjälp av vaselin eller tunn smörjolja minst en gång om året.

 

MAIL:

kontakt@fonsterfaktor.se

Gängesvägen 12B,   34134 Ljungby

Org. nr.  559204-3144    F-skatt - finns.

+46 762 707 991

TEL:

ADRESS: