klicka här  

FÖNSTER  

WEBSHOP  

PVC fönster pris

Fönsterförsäljning & Montering med ROT-Avdraget
Underhållsfria och energieffektiva Polska fönster/dörr i Högsta Svenska Kvalitet.
Direkt från fabriken, utan mellanhänder.

Fönster testade av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut)
Måttbeställt utan extra kostnad.
Leveranstid - 10 arbetsdagar!

UNDERHÅLLSFRIA FÖNSTER – ETT SÄTT ATT UNDVIKA RENOVERING
15 listopada 2019

VILKA FÖNSTER PASSAR BÄST TILL DITT HUS?

KORT BESKRIVNING OM OLIKA PVC FÖNSTER

 

Det finns många olika system av fönster på marknaden och ibland kan det kännas lite för krångligt att välja ur alla dessa typer, särskilt när man inte vet, vad borde läggas märke till vid valet av fönster. Det är därför vi råder vilka fönster blir bästa för era behöv.

 

Varje typ av fönster har olika egenskaper, och det är inte så att alla fönster passar till alla klimat och typ på byggnaden. Valet beror oftast på väderförhållanden som förekommer i området – till exempel, om någon vill byta fönster i Lappland, ens största besvär är att fönster ska behålla värme inne i huset. Men väsentligt är också det, att fönster passar estetill byggnaden i vilken man ska montera nya fönster – både när det gäller värmeisoleringsförmåga och utseende. För att läsa mer om Drutex fönster energieffektivitet klicka här.

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

IGLO SYSTEM – ALLT DU BEHÖVER

 

Våra system av Iglo fönster uppfyller alla de kraven – beroende på vilket fönstersystem man väljer blir slutprodukt perfekt anpassade till angivna förhållanden. Iglo 5, Iglo Energy och Iglo Light är utvecklade på olika sätt och kan modifieras efter kundens behov, vilket utgör en utmärk möjlighet att var och en kan välja en perfekt fönsterslösning åt sig själv.

 

 

IGLO 5 CLASSIC

 

Iglo 5 är en egenutvecklad, patenterade fönstersystem, med 5 kammars profilen och 70cm djup karmen. Profilen är utrustad med ett standard 2-glaspaket, men det är möjligt att tillämpa 3-glaspaket eller Swisspacer Ultimate varmkant för att förbättra systemets energieffektivitet och ljudisolering. Detta system är perfekt för alla hus, men tack vare sin innovativa och eleganta stil, möjlighet att tillverkas i olika form typer – till exempel runda eller bågformade – och bra isoleringsförmåga passar det särskilt fint till moderna hus i inte ytterst krävande klimat. Nuvarande priser klicka här.

 

 

PROFIL

 

Egenutvecklad 5-kammars profil tillverkas endast av råmaterial i A-klass och är 100% återvinningsbar. Karmens djup är 70mm. Möjlighet att utföra spår för skandinaviska fönsterbleck samt typiska salningsspår runt om karmen.

 

GLAS

 

Profilen är utrustad med ett standard 2-glaspaket (4/16/4). Det är även möjligt att tillämpa 3-glaspaket för att få bättre Uw. Varmkant Swisspacer Ultimate som förbättrar systemets energieffektivitet kan också användas.

 

BESLAG

 

Maco Multi Matic KS beslag levereras med två inbrottssäkra pluggar, Silber-Look beläggning och lyftmekanism för felaktigt handtagsläge. Ytterligare kan fönster utrustas med dolda gångjärn och skydd mot inbrott i RC2 och RC2N klass.

 

TÄTNINGSLISTER

 

Tätningslister gjorda av EPDM-gummi är tillgängliga i svart eller grå.

 

FÄRGER

 

Ett brett urval av 43 olika typer av Renolit fanér garanterar att man kan arrangera interiören enligt sitt eget önskemål.

 

LJUDISOLERING

 

Mellan 34dB och 44dB beroende på tillämpat glaspaket.

 

U-VÄRDE

 

Uw=1,05W/m2K

För 1-luft fönster 1230x1480mm, 3-glas med varmkant Swisspacer, enligt RISE Research Institutes of Sweden

 

 

 

 

IGLO ENERGY CLASSIC

 

Iglo Energy har en 7-kammars profil och karmen som är 82mm djup och innehåller full stålförstärkning. I standard är profilen utrustad med 3-glaspaket men det är möjligt att använda även 4-glaspaket med kryptongas däri för att få bättre U-värde. Systemet Iglo Energy, tack vare sin fanstastiska energibesparingsförmåga, är utmärkt anpassade till hårda väderförhållanden. Således är systemet ideal till byggnader som befinner sig i platser där det är mycket kallt eller där finns stora temperaturamplituder.

Nuvarande priser klicka här.

 

PROFIL

Egenutvecklad 7-kammars profil tillverkas endast av råmaterial i A-klass och är 100% återvinningsbar. Karmen är 82mm djup och innehåller full stålförstärkning. Möjlighet att utföra spår för skandinaviska fönsterbleck samt typiska salningsspår runt om karmen.

 

GLAS

Profilen är utrustad med ett standard 3-glaspaket (4/18/4/18/4). Det är även möjligt att tillämpa 4-glaspaket för att få bättre Uw. Varmkant Swisspacer Ultimate som förbättrar systemets energieffektivitet kan också användas.

 

BESLAG

Maco Multi Matic KS beslag levereras med två inbrottssäkra pluggar, Silber-Look beläggning och lyftmekanism för felaktigt handtagsläge. Ytterligare kan fönster utrustas med dolda gångjärn och skydd mot inbrott i RC2 och RC2N klass.

 

TÄTNINGSLISTER

Förbättrad energieffektivitet tack vare en innovativ lösning – centrala tätningslisten gjord av skummat EPDM-gummi. Tätningslister är tillgängliga i svart eller grå.

 

FÄRGER

Ett brett urval av 43 olika typer av Renolit fanér garanterar att man kan arrangera interiören enligt sitt eget önskemål.

 

LJUDISOLERING

Mellan 37dB och 46dB beroende på tillämpat glaspaket.

 

U-VÄRDE

Uw=0,86W/m2K för 1-luft fönster 1230x1480mm, 3-glas med varmkant Swisspacer, enligt RISE Research Institutes of Sweden.

Möjlighet att tillverka fönster med 4-glaspaket med kryptongas däri Uw<0,7W/m2K.

 

PVC fönster svart färg

 

IGLO LIGHT

 

Iglo Light känneteckas av modern design med smalare karm och båge med sammanlagd bredd på 180mm och även en 112mm bred mittstolpe, vilket möjliggör maximalt ljusinsläpp. Systemet är en 5-kammars profil med karmen som är 70mm djup. I standard finns det 2-glaspaket men det är möjligt att tillämpa 3-glaspaket. Tack vare större glasyta utgör systemet en perfekt lösning för gamla byggnader med höga och smala fönster, samt för alla som vill njuta av vackra utsikter utanför.

 

PROFIL

Egenutvecklad 5-kammars profil tillverkas endast av råmaterial i A-klass och är 100% återvinningsbar. Karmens djup är 70mm. Flyttbar mittstolpe är dock 32% smalare jämfört med Iglo 5 Classic och tar upp bara 112mm. Karm och båge tar upp bara 108mm. Möjlighet att utföra spår för skandinaviska fönsterbleck samt typiska salningsspår runt om karmen.

 

GLAS

Profilen är utrustad med ett standard 2-glaspaket (4/16/4). Det är även möjligt att tillämpa 3-glaspaket för att få bättre Uw. Varmkant Swisspacer Ultimate som förbättrar systemets energieffektivitet kan också användas.

 

BESLAG

Maco Multi Matic KS beslag levereras med två inbrottssäkra pluggar, Silber-Look beläggning och lyftmekanism för felaktigt handtagsläge. Ytterligare kan fönster utrustas med dolda gångjärn och skydd mot inbrott i RC2 och RC2N klass. Det finns möjligthet att tillämpa Twin-Fit beslag, vilket tillåter dubbel vädringsfunktion med bara en handtagsrörelse.

 

TÄTNINGSLISTER

Tätningslister gjorda av EPDM-gummi är tillgängliga i svart eller grå.

 

FÄRGER

Ett brett urval av 43 olika typer av Renolit fanér garanterar att man kan arrangera interiören enligt sitt eget önskemål.

 

 

Några fönsters egenskaper är samma för alla Iglo system, eftersom de spelar viktig roll i våra fönsters höga kvalitet.

Var och en av Iglo 5, Iglo Energy och Iglo Light kännetecknas av utmärkta vattentäthet tack vare tätningslister

gjorda av EPDM-gummi. I varje system är det möjligt att välja färg av 43 olika typer av Renolit fanér, vilket garanterar att man kan arrangera interiören enligt sitt eget önskemål. I varje system finns det också två inbrottssäkra pluggar, Silber-Look beläggning och lyftmekanism för felaktigt handtagsläge i standard.

Dessutom uppfyller Drutex fönster höga krav när det gäller hållbarhet, lufttäthet och säkerhet.

 

Klicka här om du är intresserad av PVC fönster och vill veta vilka är bäst i test.

MAIL:

kontakt@fonsterfaktor.se

Gängesvägen 12B,   34134 Ljungby

Org. nr.  559204-3144    F-skatt - finns.

+46 762 707 991

TEL:

ADRESS: